Παγκόσμια ημέρα Γης “THINK GREEN”
 

Παγκόσμια ημέρα Γης “THINK GREEN”

Παγκόσμια ημέρα Γης “THINK GREEN”

 • Παγκόσμια ημέρα Γης “THINK

  GREEN”

  Μερικές “πράσινες” 🌿🌿🌿 ιδέες για παιδιά και γονείς

  🌿 Γνωρίζετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην ενίσχυση του πράσινου στην Θεσσαλονίκη; Συμπληρώνοντας απλά μία τέτοια φόρμα https://mamagea.limesurvey.net/835799?lang=el συμβάλλετε στην χαρτογράφηση της πόλης ως προς τις κενές δενδροδόχους. 

  🌿 Μία ευχάριστη δράση, που δεν παίρνει χρόνο και είναι και διασκεδαστική για τα παιδιά, είναι να φυτέψετε δέντρα κοντά στο σπίτι σας. Περισσότερα δέντρα στη γειτονιά σας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μπορείτε να φυτεύετε κάθε χρόνο και να ενθαρρύνετεκαι τους άλλουςνα κάνουν το ίδιο.

  🌿 Ποτίζετε τα φυτά και το γρασίδι αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται η ποσότητα του νερού που χρειάζεται το φυτό και επιπλέον προστατεύετε τα λουλούδια και τα φυτά σας από το να “καούν” οι ρίζες τους, ιδιαίτερα τις πολύ ζεστές μέρες. Εάν έχετε τα ενοχλητικά ζιζάνια στο γκαζόν σας, μπορείτε να τα καταπολεμήσετε ψεκάζοντας με ξύδι, χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδάκια σας, τα ζωάκια σας και το περιβάλλον!

  🌿 Αν έχετε χώρο στην αυλή σας ή στο μπαλκόνι σας, μπορείτε ακόμη να στήσετε έναν κάδο για να φτιάξετε κομπόστ από τις φλούδες των φρούτων και λαχανικών που καθαρίζετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα εμπλουτίζετε με φυσικό λίπασμα το χώμα στον κήπο σας και στις γλάστρες σας και δε θα έχετε τόσα απορρίμματα.

  🌿 Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις μονές κάλτσες που σίγουρα έχετε στο συρτάρι σας; Αντικαταστήστε το πανί Swiffer με μία από αυτές. Καθαρίζει το ίδιο καλά και είναι η τέλεια η λύση για τις μονές κάλτσες.

  🌿 Το ξέρετε ότι, αυτή την στιγμή που μιλάμε, οι οδοντόβουρτσες που είχατε όταν ήσασταν παιδιά, ζουν ακόμα και προφανώς θα ζουν για πολλές εκατοντάδες χρόνια ακόμα; Το φαντάζεστε; Γι’ αυτό, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πλαστικές οδοντόβουρτσες σας με οδοντόβουρτσες από bamboo, εξαιρετικής ποιότητας και το ίδιο ανθεκτικές και καλές. Τι λέτε; Και μην ξεχνάτε, όταν βουρτσίζετε τα δοντάκια σας, να κλείνετε τη βρύση. Δεν πρέπει να σπαταλάμε το νερό άσκοπα...

  🌿 Αφήνετε στην άκρη τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό και στο σχολείο διαλέγετε το δικό σας παγούρι με νερό που απεικονίζει τους αγαπημένους σας ήρωες! Διαλέξτε το αγαπημένο σας!

  🌿 Αντικαταστήστε τα πλαστικά πολύχρωμα καλαμάκια με μεταλλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αλλά και με χάρτινα που είναι πιο εύκολα διασπώμενα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε καλαμάκια από μπαμπού! Στο επόμενο πάρτι σας παιδιά, θυμηθείτε το!

  🌿 Αν έχετε χαρτιά που δεν τα χρειάζεστε πια, μην τα πετάτε! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εκτυπώσετε κάτι μη επίσημο στην καθαρή τους πλευρά. Αν πείσετε και τους φίλους σας να το κάνουν αυτό, θα γλυτώνουμε τόνους χαρτιού κάθε χρόνο.

  🌿 Δυστυχώς πολλοί δε το γνωρίζουν αλλά τα μπαλόνια αποτελούν τεράστια πληγή για τον πλανήτη. Τα παιδιά τα λατρεύουν αλλά ας κάνουμε μία προσπάθεια... Μπορούμε να στολίσουμε το πάρτι μας με χάρτινα μπάνερ και σημαιάκια. Τα μπαλόνια δε θα μας λείψουν, να είστε σίγουροι...

  🌿 Προσπαθούμε να ανάβουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το φως στο σπίτι μας. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντική για τον πλανήτη μας. Αξιοποιείτε στο έπακρο το φως της ημέρας. Εσείς παιδιά σβήνετε το φως αμέσως μόλις βγείτε από το δωμάτιο;

  🌿 Αν βγάζαμε από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε και κλείναμε κανονικά τους υπολογιστές μας θα υπήρχε μια τεράστια παγκόσμια κατανάλωση ρεύματος. Οπότε την επόμενη φορά ξανασκεφτείτε πριν απλά βάλετε τον υπολογιστή σε αδράνεια. Μήπως να τον κλείνατε τελείως;

  🌿 Πείτε όχι στο αμάξι, όταν αυτό είναι δυνατό... Προτείνετε στη μαμά να πάτε με τα πόδια τη βόλτα σας, στο σούπερ ή στην πιο κοντινή παιδική χαρά για παιχνίδι!

  🌿 Κάθε εποχή όλοι κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα μας. Την επόμενη φορά που θα ξεκαθαρίσετε τι συνεχίζει να σας κάνει και τι όχι, μπορείτε να χαρίσετε ή να δωρίσετε τα ρούχα σας κάπου.

  🌿 Μπορείτε να ξεκινήσετε με τους γνωστούς σας και να καταλήξετε σε μαγαζιά second hand ή ιδρύματα αν είναι σε καλή κατάσταση.

  Αν οι ιδέες μας, σας φάνηκαν χρήσιμες, αφήστε το σχόλιο σας κάτω απο τη δημοσίευση στο facebook. 

  https://www.facebook.com/paidikorama/posts/10159695440223287